Tags

,

Vandaag heb ik loempia’s gemaakt. Het was alweer een tijd geleden. Man o man, wat zijn ze lekker geworden.

Recept voor 20 vegetarische loempia’s:

  • 800 gram groente (ik heb een mix van fijngesneden bamigroenten en taugé genomen)
  • 200 gram mihoen (eiermihoen, die dunne witte)
  • 40 loempiavellen
  • kruiden en specerijen (ik heb kipkruiden genomen en wat peper en zout)

Dit zijn de loempiavellen. Op de achterkant staat één fotootje waarop je zou kunnen zien hoe je een loempia vouwt. De vellen zijn niet in elke supermarkt te koop, maar onze grootgrutter heeft ze vaak wel.


Laat de loempiavellen ontdooien. Haal ze uit de verpakking, maar leg er wel een natte doek overheen. Anders drogen de vellen uit.
Roerbak de groente. Laat ondertssen de mihoen vier minuten wellen in kokend water en giet af. Om plakken te voorkomen, kun je de mihoen het best afgieten in een vergiet en afspoelen met koud water. Voeg de mihoen bij de groente en roer goed door. Voeg de kruiden toe naar smaak. Proef het groente/mihoenmengsel voordat je de loempia’s gaat maken. Goed kruiden is belangrijk, anders smaken ze heel snel te flauw.

Rol de loempia’s. Ik ben vergeten hiervan foto’s te maken, maar zal het uitleggen.
Leg twee vellen op elkaar met één punt naar je toe. Leg op een stukje van die punt vandaan een reepje vulling. Sla de punt eroverheen. Doe dit vrij strak, anders wordt de loempie te dik.
Rol één keer om en vouw dan de rechter- en linkerhoek naar binnen. Rol de loempia nu verder om tot het einde. Plak het hoekje op het einde vast met wat water. Frituur de loempia’s in de pan.

Eet smakelijk!
(Let alsjeblieft niet op dat aggenebbische doekje dat in de schaal zit. Die vetvlek rechts zit me continue dwars. Maar het was de beste foto van de loempia’s zelf. )

Tips:

  • Loempia’s kunnen met van alles gevuld worden. Ik houd zelf ook van kip in de loempia. Snijd de kip dan heel fijn en neem minder groenten.
  • Groentevulling die overblijft kan met een gekookt eitje en wat satésaus als een miehoengerecht opgediend worden.