Tags

, ,

Vanavond hebben we aardappels uit de oven gegeten. Dat was al minstens een jaar geleden, maar ineens dacht ik weer aan dit succes recept. Het is erg eenvoudig te maken, niet vet en heel smaakvol. Ik heb maar meteen foto’s gemaakt voor een eenvoudige foto-tutorial.

Aardappels uit de oven
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding/wachten: 60 minuten
✗ aardappels (ca. 150 g. per persoon)
✗ olijfolie
✗ kruiden naar wens (de kruiden op de foto zijn hier niet te koop)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kies mooie aardappels uit.


Was de aardappels grondig. Snijd slechte plekken weg. De kleine pitjes die soms in aardappels zitten, kunnen weggesneden worden, maar dat hoeft niet persé. Snijd de aardappels in niet te grote blokjes. Spoel de aardappels na het snijden weer goed af.


Dep de aardappels droog met een keukendoek.


Doe de aardappels weer in de bak en voeg olijfolie en kruiden toe. Gewone olie kan ook, maar geeft iets minder smaak. Wees niet te zuinig met de kruiden, want ze ‘verdwijnen’ gauw tussen alle aardappels. Schep de aardappels goed om. Als ze glimmen, is er genoeg olie toegevoegd.


Leg de aardappels op een bakplaat. Bakpapier neemt het overtollige vet op en scheelt een hoop schoonmaakwerk achteraf. Leg de aardappels goed verspreid en maximaal één laag dik. Dan worden ze goed gelijkmatig gaar. Schuif de plaat in de oven.
Laat de aardappels een uur garen in de oven. Draai de aardappels halverwege om en zet eventueel na 45 minuten de grill nog even aan. Dat geeft net dat bruine kleurtje aan de aardappels.


Et voila! Aardappels uit de oven!


Dit is wat wij vanavond uiteindelijk gegeten hebben. Simpel maar lekker.