Tags

Ondanks een ziek kind thuis, had ik vanmiddag toch nog wat tijd om deze hoofddoekspelden te maken. Van iemand had ik begrepen dat het niet duidelijk is hoe lang de spelden en hoe groot de kralen zijn. Dat klonk wel logisch, dus ik ga er bij deze een omschrijving bij geven. Hopelijk is het duidelijk (en tips zijn altijd welkom).

In principe zijn deze hoofddoekspelden altijd 7,9 cm lang. Ik gebruik, tenzij anders aangegeven, altijd glaskralen, omdat ik de glans en kwaliteit van glaskralen veel beter vind dan van acryl.

Onderstaande spelden kosten allemaal € 3,95 per stuk.

Voor deze spelden heb ik groene, halfdoorschijnende kralen gebruikt.
De linkerhoofddoekspeld is 7,9 cm lang, waarvan 3 cm met kralen. De grote ronde kraal is 8 mm, de kleine facetkraal 4 mm groot. De kralenkapjes zijn van Tibetaans zilver. Dit is geen echt zilver, maar een verzamelnaam (geworden) voor zware, metalen kralen en onderdelen.
De rechterhoofddoekspeld is 7,9 cm lang, waarvan 2,7 cm met kralen. Ik heb drie facetkralen van 4 mm gebruikt en daar omheen zitten in totaal 5 tussenkralen van Tibetaans zilver.


Deze drie hoofddoekspelden zijn gemaakt met verschillende tinten blauwe facetkralen.
De bovenste hoofddoekspeld heeft 2,6 cm kralen. Er is een druppelkraal met fijne facetjes van 7 mm en een ronde facetkraal van 8 mm gebruikt. Tussen de kralen zit een tussenkraal van Tibetaans zilver.
De middelste hoofddoekspeld is gemaakt met 2,6 cm kralen, met twee tinten blauwe facetkralen (8 mm en 5 mm), met daarbij twee kralenkapjes van Tibetaans zilver.
De onderste hoofddoekspeld heeft 2,7 cm kralen: twee mooie druppelkralen met facet geslepen en daartussen twee kralenkapjes van Tibetaans zilver.


Deze hoofddoekspeld van 7,9 cm is voor 2,9 cm volgeregen met kralen. Het zijn glaskralen van 10, 8 en 6 mm met een mooie coating van lichtblauw met wat fijne adertjes erop.


Deze twee hoofddoekspelden zijn gemaakt met ronde glaskralen en een bicone.
De bovenste hoofddoekspeld is gemaakt met een massief zwartgekleurde glaskraal van 8 mm met daarboven een glasparel in ‘glim’blauw van 8 mm die tussen twee kralenkapjes van Tibetaans zilver geklemd zit. De totale kralengroep is 2,8 cm lang.
De onderste hoofddoekspeld is gemaakt met twee massief zwartgekleurde glaskralen. De bovenste kraal is een bicone van 10 mm met daarom heen verzilverde kralenkapjes. Eronder zit een ronde glaskraal van 8 mm. In het totaal zit er voor 2,7 kralen geregen op deze hoofddoekspeld.


Deze hoofddoekspelden zijn gemaakt met facetkralen, bicones en een kraal met zogenaamd ‘sterrenstof’.
De bovenste hoofdoekspeld is geregen met een transparante glazen bicone en een transparante glazen rondelle van beide 8 mm met daar omheen verzilverde kralenkapjes. In totaal is het geregen deel 3,2 cm lang.
De onderste hoofddoekspeld is geregen met enkel kralen, namelijk een transparante glazen rondelle van 8 mm, een zilverkleurige metalen kraal van ‘sterrenstof’ van 8 mm en een ronde transparante glazen facetkraal van 6 mm groot. In totaal is er 2,5 cm kralen geregen op deze hoofddoekspeld.


De bovenste hoofddoekspeld is geregen met drie glazen rode facetkralen van 4 mm, die een ondoorschijnende kern hebben. Tussen de kralen zitten twee Tibetaans zilveren tussenkralen geregen. Het totaal aan kralen op deze hoofddoekspeld is 3,3 mm.
De onderste hoofddoekspeld is gemaakt met twee glazen rode facetkralen van 4 mm, met diezelfde ondoorschijnende kern. Eén van de facetkralen is omringd door twee Tibetaans zilveren kralenkapjes. De breedte van de kralen in totaal is 2 cm.


Deze eenvoudige hoofddoekspeld is gemaakt met massief blauwgekleurde glaskralen (5 en 1o mm) en een glaskraal met bloemmotief in wit/blauw (7 mm). De totale lengte aan kralen is 2,8 cm.


Deze hoofddoekspeld is gemaakt met een gefacetteerde glaskraal met opaal’look’ van 8 mm en een zilverkleurige metalen tussenkraal van ‘sterrenstof’ van 8 mm. Om de glaskraal met opaal’look’ zitten twee kralenkapjes van fijn Tibetaans zilver. De totale lengte aan kralen is 2,5 cm.

Nou, dat is heel veel tekst in de hoop dat het iets duidelijker is hoe groot/lang/breed/dik/dun mijn hoofddoekspelden zijn. Ik hoop echt dat het nuttig is en hoor graag wat er nog verbeterd kan worden. Ik heb namelijk het idee dat het níet zo goed omschreven is zo. Tenminste, dat het niet zo lekker leest. Maar hoe wel? Ik heb even geen idee.